Концерт у Палатинській капелі, Італія

Концерт у Палатинській капелі, Італія

Перегляди: 239

Мала за честь виконувати твори чудового італійського композитора Bartolomeo Cosenza

Палатинська капела Норманського палацу в Палермо, особиста капела сицилійських королів і віце-королів.
Я багато разів бачила капелу на фотографіях. Але коли зайшла всередину, побачила щось неймовірне... Мистецтво, яке неможливо осягнутити та передати словами. Стеля, колони, склепіння — викладені мозаїкою, переважно золотою... Від цього все приміщення капели заповнене теплим, м'яким світлом. І, здається, ти перестаєш дихати, зачаровано оглядаючись на всі боки…при цьому відчуваєш неймовірний спокій та Господню благодать.
Неможливо повірити, що все це — мозаїка! І це не просто релігійні сюжети – це вся Біблія у мозаїці! Не поспішаючи розглядаючи всі картинки по черзі, можна легко дізнатися і гріхопадіння Адама і Єви, і історію Каїна і Авеля, і Ноїв ковчег, і інші біблійні сюжети ...
Незвичайність цієї базиліки ще й у тому, що вона візуально та духовно поєднує «всі початки» Сицилії — європейське, візантійське, арабське і своє, самобутнє, сицилійське… Тут чудово все: і мозаїки, і мармурові підлоги та сходи, і скульптура, а доповнює це все фантастична акустика.
Поєднання Сходу і Заходу, що не поєднується, — ось що таке Палатинська капела. Звичайно ж, вона внесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.
Дякую за організацію цього чудового заходу Lions Club Palermo Federico II!
 
Надрукувати